Национална инициатива „УПРАВЛЯВАМЕ УЧИЛИЩЕТО С УЧЕНИЧЕСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ“

Всичко за националната инициатива ще намерите на специалната ни страница за ученическото самоуправление Клуб ИИИ – Идейни, Изобретателни, Иновативни тук: http://iii-bg.org/blog/?page_id=1629.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Национална инициатива „УПРАВЛЯВАМЕ УЧИЛИЩЕТО С УЧЕНИЧЕСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ“

ИНФОРМАЛНАТА революция на Левски

150 години от загубата на Левски. 150 години живот с Левски…

Levski

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за ИНФОРМАЛНАТА революция на Левски

ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО

Институтът за информални иновации с любезното съдействие на Регионално управление на образованието София-град, Национално издателство за образование и наука „Аз-буки“, Център по философия с деца в СУ „Св. Климент Охридски“, Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност, Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“, Секция „Педагогика и психология“ в Съюза на учените в България, Съюз на българските журналисти, Конфедерация на независимите синдикати в България, Синдикат на българските учители, Фондация „Хестия“,  Сдружение „Съучастие“,  Сдружение „Движение Предтечи“, Сдружение на творците с увреждания в България, Асоциация на младите учени, Български студентски съюз, Медиен партньор – Списание ОСЕМ, при специалното участие на Изследователска група „Homo creabilis“ към ИИИ Ви канят на

Втори иновативен форум

„ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО – НОВИ РЕАЛНОСТИ“

на 23.02 2023 г., от 12.00 до 14.00 часа, онлайн

Официалната покана, програмата с акцент върху Педагогиката на информалното образование и условията за участие във форума ще намерите тук: 112-II-Innov-forum-230223-Invitation-f

Очакваме Ви!

Публикувано в Информално образование | Коментарите са изключени за ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО

ИНФОРМАЛНО за Новата 2023 година

И през Новата година

за всеки от сърце

подаръци ще има

още за какво ли не.

За да се чувства всеки

щастлив и по-добре,

информалното ще придобива

значимо и приемливо лице.

Публикувано в Празници | Коментарите са изключени за ИНФОРМАЛНО за Новата 2023 година

„Ученическото самоуправление – лесно и интересно. Модели“

В сборника с това заглавие са представени добри практики от проекта „Ученическото самоуправление – школа за граждански компетентности и информално учене“ за създаването на първите в страната модели на структурирано ученическо самоуправление  от I до XII клас. Електронната книга ще намерите тук: http://iii-bg.org/blog/?page_id=1392.

Публикувано в Добри практики | Коментарите са изключени за „Ученическото самоуправление – лесно и интересно. Модели“

Дузина години информално добротворство

Избрахме да се „родим“ на 18 август, в деня на Св. Йоан Рилски Чудотворец, патрона на българските будители, и ето че чудесата се сбъдват.

Започнахме блога на Фондация „Институт за информални иновации“ със 6 странички, но дигиталното пространство все не ни стига и вече сме се разположили на 32 страници. Не успяваме да опишем многобройните си проекти. Но сайтът ни е пълен с по нещичко за всеки – деца и възрастни, ученици и учители, учени и поети. Най-новото в сайта ще намерите чрез страница „Актуално“.

Посрещаме 12-я си рожден ден и с нова ел. поща: found.iii.teya@gmail.com.

Четете, мислете, правете и ни пишете!

Публикувано в Празници | Коментарите са изключени за Дузина години информално добротворство

ПЕДАГОГИКА НА ИНФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Институтът за информални иновации

с любезното съдействие на

Регионално управление на образованието София-град

Национално издателство за образование и наука «Аз-буки»

Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност

организира Иновативния форум

„ОБРАЗОВАНИЕТО – ДЕЛО НА ВСЕКИ. ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО”

на 22.02 2022 г.,  онлайн

 Сред участниците на форума бяха професори, доценти, доктори на науките, преподаватели, докторанти и студенти от Софийския университет «Св. Климент Охридски», Пловдивския университет «Паисий Хилендарски», Шуменския университет «Епископ Константин Преславски», експерти от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието София – град, представители на партньорите, патентни представители, финансисти, специалисти по киберсигурност и дигитализация, колеги от неправителствените организации.

Форумът може да бъде проследен на стрийминга в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gTW20anOJfk (започва от 19-та минута на записа).

По време на форума се състоя премиерата на статията „Prolegomena in Pedagogy of Informal Education” (Пролегомени към Педагогика на информалното образование), посветена на Педагогика на информалното образование като нов клон на педагогиката. Публикуването й точно в брой 1 на сп. Педагогика за 2022 г. позволява свободно да бъде свалена оттук: https://azbuki.bg/uncategorized/prolegomena-in-pedagogy-of-informal-education/. При използването й във Ваши публикации, ще бъдем благодарни да ни известите за това на ел. поща found.iii.teya@gmail.com.

Публикувано в ИИИ, Информално образование | Коментарите са изключени за ПЕДАГОГИКА НА ИНФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Иновативен форум „ОБРАЗОВАНИЕТО – ДЕЛО НА ВСЕКИ. ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО”

Институтът за информални иновации

с любезното съдействие на

Регионално управление на образованието София-град

Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност

Национално издателство за образование и наука «Аз-буки»

Ви канят да участвате в Иновативния форум

на 22.02 2022 г.,  11.00 – 12.00 часа, онлайн

Ние вече живем в началото на 3-то десетилетие на новия ХХI век, а това е почти 1/4 от столетието. Нашият живот протича с все по-бързи темпове и бягайки от миналото, гонейки настоящето,  тичаме към бъдещето, което в огромна степен зависи от самите нас. Какво бъдеще искаме за себе си и за нашите наследници и как ще се образоваме за него, независимо от мястото, времето и възрастта ни? Какво е важно да знаем, за да живеем пълноценно? Как да развиваме уменията си за живота? Защо изобщо ученето се превръща в неотменима част от нашето ежедневие? Отговорите на тези и други въпроси ще търсим заедно в Иновативния форум.

Програма

Теоретична презентация от ИИИ

Прагматични разисквания от участниците

Модератор – Изследователска група «Homo creabilis» към ИИИ

Начин на участие: онлайн с предварителна регистрация до 20.02.2022 г. тук: https://forms.gle/Bmn6NU1MZJMTiLNT6

Участници: без ограничения по специалност, месторабота, научна степен или длъжност, включително студенти и докторанти, експерти от страната.

За връзка с организаторите вижте страница „Контакти”.

 

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Иновативен форум „ОБРАЗОВАНИЕТО – ДЕЛО НА ВСЕКИ. ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО”

2022 – Ново начало за ИНФОРМАЛНИТЕ ИНОВАТОРИ

Година на шестицата, която символизира добротата, добронамереността, благостта, откровеността, съпричастността, прошката, милосърдието и искреността.

Пожелания от наши колеги и приятели

Уважаеми колеги, Честита  2022 година! Усмихната и енергична, здравасловна и щастлива, нови пътища открива! Акад. Георги Ламбаджиев

На Вас и Вашите екипи пожелавам здраве, успехи в творческата дейност, сполука и щастие в постигането на общите ни цели. Проф. д-р Елена Русинова

Бъдете здрави и все така креативни! Проф. Ирина Колева, Софийски университет

Бъдете здрави и все така вдъхновени и вдъхновяващи! Доц. д-р Илиана Петкова, Софийски университет

С вяра и мъдрост да изградим мостовете на доброто и сполуката! През Новата 2022 година с труд и постоянство в сговор да сбъдваме желания и мечти! Д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град

 

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за 2022 – Ново начало за ИНФОРМАЛНИТЕ ИНОВАТОРИ

ДИЗАЙН НА ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ. Справочник за издатели

В деня на Св. Иван Рилски (19 октомври), закрилник на България и патрон на Фондация „Институт за информални иновации”, с удоволствие Ви поднасяме нашия подарък: Том 2 от създадената от нас Библиотека „Homo creabilis” (човек самотворец): ДИЗАЙН НА ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ. Справочник за издатели.

В справочника са включени: основните стандарти, свързани с книгата; извадки от нормативните документи, които определят правилата за създаването и разпространението на печатните произведения; схема и примерен модел за подреждане на идентификационните данни в изданията.

В съкратен вид са представени основните задължителни елементи при оформлението на печатните издания, като е посочено тяхното точно място в книжното тяло.

Справочникът за издатели «Дизайн на печатни издания» е създаден с цел да подпомогне издателската дейност на нестопанските организации. Той може да се ползва от всеки издател, който държи да покаже стил и професионализъм.

Електронната книга ще намерите тук: http://iii-bg.org/blog/?page_id=1392.

Отзиви за изданието изпращайте на: teya@iii-bg.org.

Желаем Ви успешна издателска дейност!

Публикувано в Добри практики | Коментарите са изключени за ДИЗАЙН НА ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ. Справочник за издатели