УМЕНИЯ ЗА ИНФОРМАЛНО УЧЕНЕ

Институтът за информални иновации с любезното съдействие на Регионално управление на образованието София-град, Национално издателство за образование и наука „Аз-буки“, Център по философия с деца в СУ „Св. Климент Охридски“, Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност, Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“, Секция „Педагогика и психология“ в Съюза на учените в България, Съюз на българските журналисти, Конфедерация на независимите синдикати в България, Синдикат на българските учители, Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“, Фондация „Хестия“,  Сдружение „Съучастие“,  Сдружение „Движение Предтечи“, Сдружение на творците с увреждания в България, Асоциация на младите учени, Клуб за фантастика, евристика и прогностика „Аркадий и Борис Стругацки“, Медиен партньор – Списание ОСЕМ и специалното участие на Изследователска група „Homo creabilis“ към ИИИ Ви канят на

Трети иновативен форум

Умения за информално учене за всички възрасти

 22.02 2024 г., 12.00 – 14.00 часа, онлайн

Форумът ще заинтригува специалисти, професионалисти и любители на ученето чрез практика и преживяване (информално учене) от всички области на познанието и от всички възрасти.

Официалната програма с акцент върху уменията за информално учене и условията за участие във форума ще намерите тук:

III-Innov-forum-220224-Invitatation-official-f

Очакваме Ви!

Поканите за форума на нашия медиен партньор списание ОСЕМ

https://spisanie8.bg/образование/2024/0212/за-училището-на-живота-няма-възраст.html
https://www.facebook.com/Spisanie8/posts/pfbid0i5WFuJqzYqU98ZMYWx7fK9nUpwP449Ex4jFD6Zwery1eoQGXZ3HPMSxKuUxthAMml

 

 

Публикувано в Инофоруми | Коментарите са изключени за УМЕНИЯ ЗА ИНФОРМАЛНО УЧЕНЕ

Химн „Информално“ на фондация „Институт за информални иновации“

В Деня на народните будители се състояха премиерите на клипа на химна и YouTube канала на ИИИ

Химн „Информално“ на фондация „Институт за информални иновации“ – YouTube

Фондация „Институт за информални иновации” е юридическо лице с идеална цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя подпомага и насърчава изявата на креативното и иновативното мислене, новаторската практика и информалното образование през целия живот.

Информално е всяко нещо, което правите в живота като Homo creabilis (самосътворяващ се човек) за себе си, без комерсиални цели и договорни отношения.

Информалното се случва неинституционализирано, неорганизирано, непринудено, неограничено, свободно, достъпно, постоянно и повсеместно в жизнения път на хората от всички възрасти и води до натрупване на знания, развитие на умения и формиране на компетентности, подпомагащи личното им саморазвитие и самотворене.

На информалните факти, събития и процеси в живота е посветен Химна „ИНФОРМАЛНО“ на Фондация „Институт за информални иновации“.

Текст – Таня Желязкова-Тея. Музика и аранжимент – Петър Попов. Изпълнители – Вероника Преждарова и Петър Попов.

Текстът, музиката, аранжимента и изпълнението на химна са дарени безвъзмездно на Фондация „Институт за информални иновации“.

Текстът и аудиозаписът са достъпни  тук: http://iii-bg.org/blog/?page_id=1864

Химнът „Информално“ е адаптиран вариант на стихотворението „Информално“, създадено през 2020 г. по повод 10-та годишнина на Института за информални иновации (http://iii-bg.org/blog/?p=1377).

Видеата са заснети с камера от телефон в естествена житейска среда.

Всички участници в творческия екип не са професионалисти и сътвориха видеоклипа информално като доброволци.

Творчески екип на видеоклипа

Сценарий: Таня Желязкова-Тея и Николай Пастармаджиев

Режисура: Таня Желязкова-Тея и сем. Великови

Актьори: сем. Великови и приятели

Оператор: Таня Желязкова-Тея

Монтажист: Николай Пастармаджиев – ученик в VII клас, 19. СУ „Елин Пелин“, София

Фондация „Институт за информални иновации“ благодари на всички професионални и информални творци за създаването на видеоклипа и химна „Информално“!

Станете наши партньори, приятели и последователи: http://iii-bg.org/blog/!

Пишете ни на found.iii.teya@gmail.com

Публикувано в ИИИ | Коментарите са изключени за Химн „Информално“ на фондация „Институт за информални иновации“

Национална инициатива „УПРАВЛЯВАМЕ УЧИЛИЩЕТО С УЧЕНИЧЕСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ“

Всичко за националната инициатива ще намерите на специалната ни страница за ученическото самоуправление Клуб ИИИ – Идейни, Изобретателни, Иновативни тук: http://iii-bg.org/blog/?page_id=1629.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Национална инициатива „УПРАВЛЯВАМЕ УЧИЛИЩЕТО С УЧЕНИЧЕСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ“

ИНФОРМАЛНАТА революция на Левски

150 години от загубата на Левски. 150 години живот с Левски…

Levski

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за ИНФОРМАЛНАТА революция на Левски

ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО

Институтът за информални иновации с любезното съдействие на Регионално управление на образованието София-град, Национално издателство за образование и наука „Аз-буки“, Център по философия с деца в СУ „Св. Климент Охридски“, Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност, Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“, Секция „Педагогика и психология“ в Съюза на учените в България, Съюз на българските журналисти, Конфедерация на независимите синдикати в България, Синдикат на българските учители, Фондация „Хестия“,  Сдружение „Съучастие“,  Сдружение „Движение Предтечи“, Сдружение на творците с увреждания в България, Асоциация на младите учени, Български студентски съюз, Медиен партньор – Списание ОСЕМ, при специалното участие на Изследователска група „Homo creabilis“ към ИИИ Ви канят на

Втори иновативен форум

„ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО – НОВИ РЕАЛНОСТИ“

на 23.02 2023 г., от 12.00 до 14.00 часа, онлайн

Официалната покана, програмата с акцент върху Педагогиката на информалното образование и условията за участие във форума ще намерите тук: 112-II-Innov-forum-230223-Invitation-f

Очакваме Ви!

Публикувано в Информално образование | Коментарите са изключени за ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО

ИНФОРМАЛНО за Новата 2023 година

И през Новата година

за всеки от сърце

подаръци ще има

още за какво ли не.

За да се чувства всеки

щастлив и по-добре,

информалното ще придобива

значимо и приемливо лице.

Публикувано в Празници | Коментарите са изключени за ИНФОРМАЛНО за Новата 2023 година

„Ученическото самоуправление – лесно и интересно. Модели“

В сборника с това заглавие са представени добри практики от проекта „Ученическото самоуправление – школа за граждански компетентности и информално учене“ за създаването на първите в страната модели на структурирано ученическо самоуправление  от I до XII клас. Електронната книга ще намерите тук: http://iii-bg.org/blog/?page_id=1392.

Публикувано в Добри практики | Коментарите са изключени за „Ученическото самоуправление – лесно и интересно. Модели“

Дузина години информално добротворство

Избрахме да се „родим“ на 18 август, в деня на Св. Йоан Рилски Чудотворец, патрона на българските будители, и ето че чудесата се сбъдват.

Започнахме блога на Фондация „Институт за информални иновации“ със 6 странички, но дигиталното пространство все не ни стига и вече сме се разположили на 32 страници. Не успяваме да опишем многобройните си проекти. Но сайтът ни е пълен с по нещичко за всеки – деца и възрастни, ученици и учители, учени и поети. Най-новото в сайта ще намерите чрез страница „Актуално“.

Посрещаме 12-я си рожден ден и с нова ел. поща: found.iii.teya@gmail.com.

Четете, мислете, правете и ни пишете!

Публикувано в Празници | Коментарите са изключени за Дузина години информално добротворство

ПЕДАГОГИКА НА ИНФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Институтът за информални иновации

с любезното съдействие на

Регионално управление на образованието София-град

Национално издателство за образование и наука «Аз-буки»

Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност

организира Иновативния форум

„ОБРАЗОВАНИЕТО – ДЕЛО НА ВСЕКИ. ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО”

на 22.02 2022 г.,  онлайн

 Сред участниците на форума бяха професори, доценти, доктори на науките, преподаватели, докторанти и студенти от Софийския университет «Св. Климент Охридски», Пловдивския университет «Паисий Хилендарски», Шуменския университет «Епископ Константин Преславски», експерти от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието София – град, представители на партньорите, патентни представители, финансисти, специалисти по киберсигурност и дигитализация, колеги от неправителствените организации.

Форумът може да бъде проследен на стрийминга в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gTW20anOJfk (започва от 19-та минута на записа).

По време на форума се състоя премиерата на статията „Prolegomena in Pedagogy of Informal Education” (Пролегомени към Педагогика на информалното образование), посветена на Педагогика на информалното образование като нов клон на педагогиката. Публикуването й точно в брой 1 на сп. Педагогика за 2022 г. позволява свободно да бъде свалена оттук: https://azbuki.bg/uncategorized/prolegomena-in-pedagogy-of-informal-education/. При използването й във Ваши публикации, ще бъдем благодарни да ни известите за това на ел. поща found.iii.teya@gmail.com.

Публикувано в ИИИ, Информално образование | Коментарите са изключени за ПЕДАГОГИКА НА ИНФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Иновативен форум „ОБРАЗОВАНИЕТО – ДЕЛО НА ВСЕКИ. ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО”

Институтът за информални иновации

с любезното съдействие на

Регионално управление на образованието София-град

Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност

Национално издателство за образование и наука «Аз-буки»

Ви канят да участвате в Иновативния форум

на 22.02 2022 г.,  11.00 – 12.00 часа, онлайн

Ние вече живем в началото на 3-то десетилетие на новия ХХI век, а това е почти 1/4 от столетието. Нашият живот протича с все по-бързи темпове и бягайки от миналото, гонейки настоящето,  тичаме към бъдещето, което в огромна степен зависи от самите нас. Какво бъдеще искаме за себе си и за нашите наследници и как ще се образоваме за него, независимо от мястото, времето и възрастта ни? Какво е важно да знаем, за да живеем пълноценно? Как да развиваме уменията си за живота? Защо изобщо ученето се превръща в неотменима част от нашето ежедневие? Отговорите на тези и други въпроси ще търсим заедно в Иновативния форум.

Програма

Теоретична презентация от ИИИ

Прагматични разисквания от участниците

Модератор – Изследователска група «Homo creabilis» към ИИИ

Начин на участие: онлайн с предварителна регистрация до 20.02.2022 г. тук: https://forms.gle/Bmn6NU1MZJMTiLNT6

Участници: без ограничения по специалност, месторабота, научна степен или длъжност, включително студенти и докторанти, експерти от страната.

За връзка с организаторите вижте страница „Контакти”.

 

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Иновативен форум „ОБРАЗОВАНИЕТО – ДЕЛО НА ВСЕКИ. ПЕДАГОГИКА НА ВСЕКИДНЕВИЕТО”