Иноватори

„Социални иноватори“ 2021

„Социални иноватори“ е програма за обучителни практики в НПО, която дава възможност на  млади хора да се потопят в света на каузите и да се запознаят отблизо с работата на гражданските организации.

В Програмата могат да участват младежи между 18- и 29-годишна възраст, които:

  • не учат и не работят, или
  • са студенти, на които им предстои да завършат обучението си в сферата на хуманитарните или социални науки, или
  • наскоро са завършили висшето си образование в сферата на хуманитарните или социални науки и търсят работа или не работят по специалността си.

По време на обучителните практики младежите ще извършват конкретни задания, с които да  развият нови умения и да натрупат опит за работа в гражданския сектор, да обогатят своите познания и практически умения в различните сфери на дейност на Института за информални инновации (ИИИ), водени от учредителя на фондацията в качеството на ментор (наставник).

До 30 май 2021 г. младежите, желаещи да участват в обучителна практика, изпращат на ел. поща iii@iii-bg.org копие на документ, удостоверяващи образоватения им статус, и мотивационно писмо по приложения образец за една от позициите:

  • Сътрудник организиране и осъществяване на социални услуги и дейности;
  • Сътрудник проекти и инициативи.

До 10 юни 2021 г. ИИИ ще уведоми одобрените младежите и заедно с тях ще определи конкретния график за провеждане на обучителните практики и ще сключи необходимите административни договори за провеждането им.

Обучителните практики са безплатни и ще се проведат между 15 юни и 15 август 2021 г.

Задължителната минимална продължителност на обучителната практика за всеки практикант е 80 астрономически часа. Обучението ще се проведе изцяло онлайн (Skype, WhatsApp, Viber, e-mail).

На завършилите успешно обучителната практика се връчват специален сертификат и препоръка.

За въпроси по подготовката на мотивационното писмо се обръщайте към ментора д-р Таня Желязкова-Тея на тел. 0888 99 09 21 след 14 часа.

 SI-2021-Motivi-mladeji

Обучителната практика, част от Програма „СОЦИАЛНИ ИНОВАТОРИ“ в България, се реализира в рамките на проект „Социални иноватори“, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм.

Коментарите са затворени.