Иноватори

„Социални иноватори“ 2021

Обучителната практика, част от Програма „СОЦИАЛНИ ИНОВАТОРИ“ в България, се реализира в рамките на проект „Социални иноватори“, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм.

Програмата ,,Социални иноватори”  намери млади хора, които биха искали да се запознаят отблизо с работата на гражданските организации и  имат желание да се развиват в тази сфера. Ние сме две момичета, които бяхме неуверени в себе си, но обучението и практиката, свързана с него, ни даде възможност за развитие както в личен план, така и в професионален.

В началото бяхме неуверени в своя потенциал, но след всяка успешно направена задача, ние се чувствахме все по-уверени в себе си. Нашият ментор е страхотен и поддържа нашия дух за работа буден. Дори когато някоя задача ни притеснява, д-р Таня Желязкова-Тея ни обяснява подробно какво се изисква от нас и ни дава повече време за работа.

Най-важното, което научаваме по време на практикуването е,  че трябва да можем правилно да разпределяме своето време и да плануваме изпълнението на задачите.

Все още сме в средата на курса, но ние се чувстваме уверени, че можем да се справим със всяка задача.

Надяваме се повече хора да разберат за този проект и да успеят да се включат в бъдещите проекти и инициативи на Института за информални иновации.

Стела Преждарова, Вяра Маринова

Практиканти по програма „Социални иноватори”

***

„Социални иноватори“ е програма за обучителни практики в НПО, която дава възможност на  млади хора да се потопят в света на каузите и да се запознаят отблизо с работата на гражданските организации.

В Програмата могат да участват младежи между 18- и 29-годишна възраст, които:

  • не учат и не работят, или
  • са студенти, на които им предстои да завършат обучението си в сферата на хуманитарните или социални науки, или
  • наскоро са завършили висшето си образование в сферата на хуманитарните или социални науки и търсят работа или не работят по специалността си.

По време на обучителните практики младежите ще извършват конкретни задания, с които да  развият нови умения и да натрупат опит за работа в гражданския сектор, да обогатят своите познания и практически умения в различните сфери на дейност на Института за информални инновации (ИИИ), водени от учредителя на фондацията в качеството на ментор (наставник).

До 25 юни 2021 г. младежите, желаещи да участват в обучителна практика, изпращат на ел. поща iii@iii-bg.org копие на документ, удостоверяващи образоватения им статус, и мотивационно писмо по приложения образец за една от позициите:

  • Сътрудник организиране и осъществяване на социални услуги и дейности;
  • Сътрудник проекти и инициативи.

До 30 юни 2021 г. ИИИ ще уведоми одобрените младежите и заедно с тях ще определи конкретния график за провеждане на обучителните практики и ще сключи необходимите административни договори за провеждането им.

Обучителните практики са безплатни и ще се проведат между 1 юли и 15 август 2021 г.

Задължителната минимална продължителност на обучителната практика за всеки практикант е 80 астрономически часа. Обучението ще се проведе изцяло онлайн (Skype, WhatsApp, Viber, e-mail).

На завършилите успешно обучителната практика се връчват специален сертификат и препоръка.

За въпроси по подготовката на мотивационното писмо се обръщайте към ментора д-р Таня Желязкова-Тея на тел. 0888 99 09 21 след 14 часа.

 SI-2021-Motivi-mladeji

Коментарите са затворени.